Primii pasi

22 nov.

Femeile – dificile fiinte. Stiu, nu este o noutate. 🙂

Sa luam spre exemplu notiunea de ” first step” in cazul unei relatii cu un barbat. Unele au impresia ca ei ar trebui sa faca mereu primul pas. Ca ei sa fie mereu cei care preiau initiativa. De ce? Din prea multa comoditate? Sau din teama de a fi respinse? Ori din cauza cipului implantat, cip incarcat cu o gramada de informatii transmise din generatie in generatie, din mama in fiica,  in care se specifica ca femeia trebuie sa fie mereu delicata, firava, suava si sa astepte supusa ca barbatul sa faca tot?

Eu ma inclin spre comoditate. Comoditatea care s-a extins de-a lungul timpului. Cipul cu a sa delicatete este o scuza. Teama de a fi respins… toti o avem. Barbatii simt repercursiunile acestei temeri mai mult decat noi, femeile. Ei au fost mereu cei care au vanat.

V-ati gandit vreodata de ce se bucura atat de mult cand cuceresc sau agata o femeie? De ce tin neaparat sa imparta si cu ceilalti ” bucuria” succesului? De ce tin sa se mandreasca cu fapta lor?

Ei sunt vesnic intr-o competitie. Mereu incearca sa se depaseasca unii pe altii, insa mereu vor tine unii cu altii. Nu sunt ca noi. Noi suntem egoiste, incapabile de a ne bucura de fericirea alteia, sau de succesul uneia.

Se mandresc cu ale lor cuceriri pentru ca ei stiu cat de greu este sa isi faca curaj sa incerce sa te abordeze. Daca au succes, si vei iesi cu ei, isi vor bate capul sa te cucereasca, sa te incante, sa te ameteasca cu prezenta lor. Vor face primii pasi. Se risca sa fie respinsi. Vor face in asa fel incat, chiar daca au fost respinsi in prima seara, sa isi i-a inima in dinti si sa se mai riste asupra unui refuz a doua sau a treia zi. Daca sunt sau nu incununati de succes cand revin asupra faptului deinde doar de sarmul si capacitatea de cucerire proprii. Insa…puneti-va in locul lor.

Imaginati-va cat de greu v-ar fi voua. A-ti avea insa curajul sa o faceti? Intreb pentru ca stiu ca sunteti mai ”lase”. Si nu numai sa o faceti o data, ci incontinuu, caci asa cum una refuza, refuza zece, o suta. Sa o faceti si sa sperati in continuare ca poate, poate. Hahaha…la al treilea sigur renuntati.

Asa ca…tot respectul meu Barbatilor, caci fara perseverenta lor nu ar mai face fata magazinele tip Sex-Shop si bancile de sperma  ! 🙂

 

 

 

11 răspunsuri to “Primii pasi”

  1. rusbianca noiembrie 22, 2011 la 10:56 am #

    Eu cu siguranta nu as incerca de atatea ori ca barbatii! So cheers to all the men!

  2. dragos_dc noiembrie 22, 2011 la 12:53 pm #

    Mai sanatos ar fi ca toata lumea sa apllce regula: cand imi place ceva, intind mana si iau! So, break the rules, girls! :-)) For the greater good of us! All of us!

  3. Simona Claudia noiembrie 22, 2011 la 3:24 pm #

    It’s the hunt not the prey!
    Intotdeuna ne vom pierde in detalii 🙂
    Lasam uneori clipa si momentul potrivit sa treaca, si ne consolam ca e mai bine asa!

  4. Paradis Pierdut Blogspot noiembrie 23, 2011 la 12:41 am #

    Hehe Chiar ca au dreptate aia care zic ca unele postari parca sunt scrise de un barbat.

    “Insa…puneti-va in locul lor. Imaginati-va cat de greu v-ar fi voua. A-ti avea insa curajul sa o faceti?“ O femeie nu cred ca poate intelege ceea ce inseamna sa faci primul pas. Nu poate si nici nu are nevoie. La ce i-ar folosi? Femeile sunt foarte pragmatice si pur si simplu nu ai nevoie sa stie. Ca atare nici nu vor aprecia asta. Nu va asteptati la asa ceva.

    “Mereu incearca sa se depaseasca unii pe altii, insa mereu vor tine unii cu altii”. Gresit. Majoritatea barbatilor isi vor vinde si mama si prietenii pentru o sansa la o duduie. Nu invata barbatii deloc.

    • O tipa noiembrie 23, 2011 la 8:59 am #

      ”Majoritatea barbatilor isi vor vinde si mama si prietenii pentru o sansa la o duduie. Nu invata barbatii deloc.”
      Vrei sa spui ca daca un prieten te suna si iti spune ca este cu o tipa si ca are nevoie de ceva de la tine pentru ca seara lui sa fie un succes, tu, ”for the spirit of manhood” nu il ajuti? Eu cred ca da. Pentru ca ar insemna un punct in plus pentru voi, ca barbati.
      Corect me if I am wrong. 🙂

      • Paradis Pierdut Blogspot noiembrie 23, 2011 la 10:28 am #

        In sfarsit te-am prins. Acum gandesti ca o femeie. Ma speriasem inainte. Faci “projection”. Nu exista “spirit of manhood” in mod natural. E o inventie. Exista doar “spirit of womanhood”. Femeile gandesc in mod colectiv, barbatii in mod individual.

        E prea putin relevant ce as face eu in particular sau Ion Ionescu. Dar in general ce am scris e valabil. Asta nu inseamnca ca barbatii nu se ajuta intre ei iar femeile nu se pot sabota intre ele.

    • O tipa noiembrie 23, 2011 la 9:01 am #

      Ca si erata : Este scris 100 % de mine, o femeie. In clipa in care voi accepta un alt autor voi anunta. 🙂

  5. O tipa noiembrie 23, 2011 la 11:25 am #

    Nu consider ca gandim in mod colectiv. Suntem destul de egoiste. tindem spre foarte. Ca avem o uniune este un mit. At least from my point of view care se aseamana cu ultima fraza scrisa de tine.

    • Paradis Pierdut Blogspot noiembrie 23, 2011 la 12:22 pm #

      Nu este un mit gandirea colectiva la femei. Se stie ca femeile voteaza totdeauna foarte coesiv . “Ce e bine pentru grup e bine si pentru individ”
      Hai sa-ti dau 3 exemple si sper sa vezi deosebirea

      A) Un grup de 5 fete si un baiat X. O fata din grup vrea sa-l exploateze pe X (de ex. sa fie scoasa la film si sa sa-l faca sa-i cumpere o pereche de pantofi). Celelate membre ale grupului nu il vor atentia pe X ci dimpotriva. Vor face tot posibilul sa-l zapaceasca si mai mult.

      B) Un grup de 5 baieti si o fata Y. Un baiat din grup vrea sa „iasa” cu o fata Y. Nu toti membrii grupului se vor coaliza sa-l ajute. Vor fi macar 1-2 membrii care vor face tot posibilul sa-l impiediece, ca apoi sa apara ca “salvatori” ai lui Y si sa se bage ei pe felie. Astia se numesc “white knights” sau “damsel in distress’ saviors” si sunt foarte numerosi. Habar n-ai cati barbati au acest sindrom.

      C) Un grup de 5 fete si un baiat Z. La doua fete diferite din grup se intampla sa le placa de Z. Atunci si numai atunci, va incepe competitia intre ele si se vor forma sub-grupuri in jurul acelor doua fete. Competitia in acest caz va fi foarte acerba (mult mai acerba ca intre barbati). Ai auzit de „cat-fight”?

      Sper ca exemplele mele nu au fost prea puerile 😉
      Ideea e ca anumiti barbatii vor trada in anumite momente “team manhood” dar femeile nu vor trada niciodata “team womanhood”. Pe de alta parte competitia in interiorul teamului womanhood este foarte acerba si cu siguranta la asta de referi cand spui ca femeile sunt foarte egoiste.

      • O tipa noiembrie 23, 2011 la 12:31 pm #

        Edificatoare exemplele tale. Am mai bagat o chestie in sertarul numit ” Barbati”. 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Primii pasi | Șmen.ro - noiembrie 22, 2011

    […] Primii pasi […]

Lasă un comentariu